Werkwijze

Bij overspannenheid / burn-out, depressieve gevoelens, relatieproblemen, opvoedingsproblemen, problemen op het werk of de opleiding, onverwerkte emoties (trauma), hevige terugkomende emoties zoals boosheid / verdriet / gespannenheid / eenzaamheid, angstklachten, slapeloosheid, schuld- en minderwaardigheidsgevoelens, lichamelijke/psychosomatische klachten (deze worden pas behandeld na een bezoek aan de huisarts en/of specialist).

Bij De Landbouw Nauerna kun je terecht voor behandeling / therapie en coaching. Er zijn geen lange wachtlijsten en je kunt meestal binnen 2 weken terecht (buiten vakantieperiodes). Na een intake gaan we samen een doel / doelen opstellen waar we aan gaan werken en bespreken we de therapie die daarbij past. Gaat het niet om jezelf maar om je kind of tiener, dan gaan we samen met ouder en kind het doel / doelen opstellen na een kennismaking.

De behandeling zal aansluitend op de intake van start gaan. Een behandelsessie duurt 45 minuten, met uitloopmogelijkheid tot 60 minuten. De eerste twee behandelsessies zijn één keer per week en meestal vanaf de derde behandelsessie één keer in de twee of drie weken. Gemiddeld zijn er 3-5 behandelsessies benodigd. Samen bespreken we of een vervolg afspraak gewenst is en op welk gebied.

Bij de tweede afspraak kan er een Bach Bloesem gemengd worden, zodat maatwerk homeopathische druppeltjes meegegeven kunnen worden, die de behandeling versterken.

Alle behandelsessies zijn maatwerk en kan op één of meerdere vlakken liggen als:

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort EMDR, is een therapie die goed werkt als je een schokkende gebeurtenis hebt meegemaakt. Daarnaast is EMDR goed in te zetten bij heftige emoties en angsten. De Amerikaans psychologe Francine Shapiro heeft deze therapie 25 jaar geleden ontdekt. Inmiddels is het een volwaardige en effectieve methode. Deze therapie die je met oogbewegingen van nare gevoelens afhelpt, wordt al jaren toegepast bij trauma’s.

Cognitieve gedragstherapie

Het begrip “cognitie” betekent gedachte, de ontwikkeling van het denken en verwijst naar beelden, gedachten, dromen, herinneringen maar ook concentratie. Gedrag is vrij vanzelfsprekend, wat is het gedrag in een bepaalde situatie, want hoe iemand zich gedraagt, bepaalt voor een groot deel hoe iemand zich voelt. Cognitieve gedragstherapie is wetenschappelijk bewezen en staat kort stil bij hoe het probleem ontstaan is, maar achterhaalt vooral hoe het probleem in stand wordt gehouden, waardoor er snel resultaten behaald worden. Deze vorm van therapie wordt vooral toegepast bij depressies, verslavingen, angst- en paniekstoornissen en fobieën.

Hypnotherapie & NLP

Hypnose (Hupnos wat in het Grieks slaap betekent) is een vorm van trance. Trance is een gecreëerde staat van bewustzijn, waarin je ontspannen bent en geconcentreerd op een bepaald onderwerp, dus niets van wat je op TV ziet! Er ontstaat een verhoogde vatbaarheid voor suggesties. Tijdens de Hypnose wordt een therapiestructuur gevolgd, welke verfijnd is door jarenlange kennis op het gebied van Hypnose en suggesties. Er wordt gezocht naar diepe negatieve patronen en overtuigingen, waardoor het lichaam negatieve signalen geeft geestelijk en/of lichamelijk. Deze patronen en overtuigingen worden in Hypnose omgekeerd naar veiligere en betere patronen voor jou, waardoor de klachten verdwijnen. Deze vorm van therapie kan bij elke klacht veilig worden toegepast.

Neuro Linguïstic Programmering (NLP). Neuro duidt op alles wat te maken heeft met hoe je denkt en hoe je hersenen werken. Linguïstisch heeft betrekking op  je taalgebruik en de invloed die dat op ons heeft, zowel verbaal als non-verbaal. Programmeren gaat in op de manier waarop de gedachten en taal ingericht kunnen worden in gedragspatronen en hoe deze patronen veranderd kunnen worden. Deze behandeling leer je met taal negatieve patronen om te zetten naar positieve communicatie en gedragingen. Dat resulteert in positieve gedragsveranderingen, een betere uitstraling, meer zelfvertrouwen, effectievere communicatie en hechtere relaties.

Bach Bloesem Remedie (homeopathie)

Ieder mens, dier en plant heeft een energieveld. In dit energieveld stroomt de energie van chakra naar chakra. Indien er geen problemen zijn, dan stroomt de energie overal gelijkwaardig. Emotionele problemen kunnen de energiestroom verstoren, waardoor je klachten ervaart. Je bent bijvoorbeeld gespannen, waardoor je hoofdpijn krijgt. De bloesemremedies die Dr. Bach ontwikkeld heeft, hebben een corrigerende werking op het energieveld van de mens, waardoor de klachten verminderen en/of verdwijnen. De bloesemremedies worden tijdens het consult gemengd, waardoor je een maatwerk homeopathisch middel meekrijgt.

Mindfulness Coaching

Met mindfulness bereik je ontspanning en innerlijke rust, het brengt je in contact met wie je bent en zorgt daardoor voor de juiste balans in het dagelijks leven. Met verschillende oefeningen leer je hoe je rust in je hoofd brengt, stress vermindert of voorkomt. Je zal genieten van de stilte en de rust en je voelt de stress en spanning je lichaam verlaten. Je wordt stress bestendiger, gezonder en gelukkiger.