Helder meer in jezelf

Een emotionele geschiedenis is snel opgebouwd en zo ontstaan diep gewortelde patronen: als kind brand je je hand aan een kachel en dan begint angst voor vuur. Iemand reikt zijn/haar hand niet uit als je dat nodig hebt, waardoor er angst voor liefde ontstaat. Om onszelf helder te zien, moeten we proberen al deze patronen los te laten. Niet alleen jij zorgt voor golfjes, maar ook anderen die op je pad komen, zorgen dat er golfjes ontstaan. Dan is het belangrijk om bij jezelf en je eigen gevoel te blijven. Je kunt een oefening doen, om de golfjes te laten verdwijnen en jezelf weer helder te zien:

  • Sluit je ogen en adem heel langzaam in en uit. Laat bij elke inademing de onrust in je hart komen en bij elke uitademing laat je de onrust via je voeten diep in de aarde vloeien. Doe dit net zo lang, totdat je voelt dat al je emoties afnemen.
  • Visualiseer een meer met golfjes en voel hoe je onrust verder afneemt en dat het meer helder en stil wordt.
  • Adem langzaam door en voel wat er diep in jou in dat heldere meer op je wacht. Alles mag er zijn, daar ligt jouw gevoel, diep in dat meer.

Tags: Mindfulness, Zelfbeeld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s