Blijf nieuwsgierig

Als we om ons heen kijken, zelfs naar ons eigen lichaam, zien we slechts het topje van de ijsberg. Zo is het ook met andere personen: je ziet maar het oppervlakte van de andere persoon. Toch hebben we regelmatig meningen en oordelen over anderen. Dat is op zich normaal, je beoordeelt iemand al in een halve seconde zonder dat je dit bewust doet.

Wees je wel bewust van dit proces en blijf nieuwsgierig naar de ander. Meningen en oordelen beperken je in je eigen groei, want je blijft met je eigen gekleurde bril naar de persoon en/of situatie kijken. Je neemt jouw levenservaringen en opvatting mee en projecteert deze op een ander persoon. Zou het ook anders kunnen zijn? Zou die persoon gelijk kunnen hebben? Blijf nieuwsgierig de wereld in kijken, zodat je meerdere invalshoeken ziet en zo ook jouw eigen groei bereikt.

Wie weet wil je zelfs je mening en oordeel aanpassen over de andere persoon en/of situatie! Heel goed: blijf nieuwsgierig!

Tags: Mindfulness

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s